Zaštita podataka

Izjava o zaštiti podataka
Radujemo se Vašem interesu za našu web stranicu. Zaštita Vaše privatne sfere za nas je vrlo važna. Ophođenje vašim podacima se temelji isključivo na zakonskoj podlozi (DSGVO). U daljnjem tekstu ćemo vas informirati o važnijim aspektima ophođenja vašim podacima u okvirima naše web stranice.

Kontakt s nama
Pri kontaktiranju putem formulara na web stranici ili putem e-pošte, vaše podatke ćemo u svrhu eventualnih pitanja pohraniti kod nas 6 mjeseci. Te podatke nećemo proslijediti dalje bez vaše izjave o pristanku.

Pohranjivanje pristupnih podataka u log-datotekama poslužitelja                 Možete posjetiti naše web stranice bez davanja Vaših osobnih podataka. Pohranjujemo samo pristupne podatke u takozvanim log-datotekama poslužitelja, kao npr. nazive zatražene datoteke, datum i vrijeme zahtjeva, količinu prenesenih podataka i korištenog providera. Ovi podaci se evaluiraju isključivo u svrhu osiguranja neometanog rada stranice i poboljšanja naše ponude i ne dopuštaju nam donošenje zaključaka o Vašim osobnim podacima.

Prikupljanje i korištenje podataka u svrhu izvršenja ugovora i prilikom otvaranja korisničkog računa
Prikupljamo osobne podatke, kad nam ih Vi u okviru Vaše narudžbe, prilikom stupanja u kontakt s nama (npr. preko kontaktnog formulara ili elektronske pošte) ili prilikom otvaranja korisničkog računa dobrovoljno priopćite. Koji se podaci prikupljaju, vidljivo je iz odgovarajućih obrazaca za unos. Podatke koji nam Vi priopćite koristimo za odvijanje ugovora i obradu Vaših upita. Nakon potpunog odvijanja ugovora ili brisanja Vašeg korisničkog računa će Vaši podaci biti blokirani za daljnju uporabu i nakon isteka porezno- i trgovačko pravnih rokova obrisani, ukoliko niste izričito dali odobrenje za daljnje korištenje Vaših podataka i ukoliko ne zadržavamo pravo na daljnje korištenje podataka, koje je zakonski dozvoljeno i o kojem ćemo Vas u nastavku obavijestiti. Brisanje Vašeg korisničkog računa je moguće u svakom trenutku i može biti izvršeno porukom poslanom dolje navedenom kontaktu ili za to predviđenom funkcijom u korisničkom računu.

Prosljeđivanje podataka za ispunjenje ugovora
U svrhu ispunjenja ugovora Vaše podatke prosljeđujemo poduzeću za slanje zaduženom za isporuku, ukoliko je to potrebno za dostavu naručene robe.  Za odvijanje plaćanja mi potrebne podatke za plaćanje prosljeđujemo kreditnom institutu zaduženom za plaćanje i eventualno pružateljima usluga plaćanja, odnosno servisu za plaćanje kojeg ste izabrali u okviru procesa narudžbe.

Uporaba podataka kod prijave za E-Mail-Newsletter
Kada se prijavljujete za naš Newsletter, u tu svrhu koristimo potrebne ili posebno od Vas navedene podatke, kako bismo Vam redovno dostavljali naš E-Mail-Newsletter. Odjava Newslettera je moguća u svakom trenutku i može biti izvršena porukom poslanom dolje navedenom kontaktu ili za to predviđenom funkcijom u Newsletteru.

Upotreba kolačića
Da bismo posjetu našoj web stranici učinili atraktivnom i omogućili korišćenje određenih funkcija, na raznim stranicama koristimo takozvane kolačiće (cookies). Kod njih se radi o malim tekstovnim datotekama, koje se memoriraju na Vašem krajnjem uređaju. Neki od kolačića koje upotrebljavamo će nakon završetka Vašeg rada u pregledniku, dakle nakon zatvaranja preglednika, biti opet izbrisani (takozvani kolačići sjednice). Drugi kolačići ostaju na Vašem krajnjem uređaju i omogućuju nam da Vaš preglednik prilikom Vaše sljedeće posjete opet prepoznamo (persistentni kolačići). Vaš preglednik možete podesiti tako, da budete obaviješteni o postavljanju kolačića i u svakom pojedinom slučaju odlučite o prihvatu istih, ili prihvat kolačića generalno ili za određene slučaje isključite. U slučaju neprihvaćanja kolačića funkcionalnost naše web stranice može biti ograničena.

Upotreba Google Analytics za web analizu
Ova web stranica koristi Google Analytics, službu za web analizu društva Google Inc. (www.google.de). Google Analytics koristi takozvane „Cookies“ kolačiće, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i koji omogućuju analizu Vaše uporabe web stranice. Informacije o Vašem korišćenju ove web stranice, koje se generiraju preko kolačića, po pravilu se prenose na poslužitelj Google u SAD i tamo pohranjuju. U slučaju aktiviranja IP-anonimiziranja na ovoj web stranici će Google Vašu IP-adresu unutar država članica Europske Unije i drugih pridruženih država u okviru sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru prethodno skratiti.  Samo u iznimnim slučajevima će puna IP-adresa biti prenesena na Google poslužitelj u SAD i tamo skraćena. IP-anonimiziranje je na ovoj web stranici aktivno. Po nalogu operatera ove web stranice Google će koristiti ove informacije da evaluira Vašu upotrebu web stranice, da sastavi izvještaje o aktivnostima na web stranici i da pruža daljnje usluge povezane s upotrebom web stranice i interneta naspram operatera web stranice. IP-adresa koja je proslijeđena u okviru Google Analytics od Vašeg preglednika neće biti spojena s drugim podacima Google. Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odgovarajućim podešavanjem softvera Vašeg preglednika; ukazujemo međutim na to, da u tom slučaju eventualno ne možete koristiti sve funkcije ove web stranice.

Povrh toga možete registraciju podataka koje generira kolačić i koji se odnose na Vaše korištenje web stranice (uključujući Vašu IP adresu) i prosljeđivanje na Google, kao i obradu tih podataka od strane Google spriječiti tako, što ćete učitati plugin preglednika raspoloživ pod sljedećim linkom i isti instalirati:  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de
Kao alternativu za plugin preglednika možeteovaj link kliknuti, da biste registraciju od strane Google Analytics na ovoj web stranici u budućnosti spriječili. Pritom će na Vašem krajnjem uređaju biti postavljen Opt-Out-kolačić. Ako obrišete Vaše kolačiće, morati ćete link ponovo kliknuti.

Ophođenje podacima se provodi na zakonskim odredbama §96 Abs 3 TKG kao i  Čl. 6 Abs 1 lit a (Izjava) i/ili lit b (potrebno za ispunjavanje ugovora)  DSGVO.

Pravo na informaciju i mogućnost kontakta
Imate pravo na besplatne informacije o podacima povezanim s Vama koji su pohranjeni, kao i eventualno pravo na ispravak, blokadu ili brisanje tih podataka. Kod pitanja u vezi prikupljanja, obrade ili korištenja Vaših osobnih podataka, kod obavjesti, ispravaka, blokade ili brisanja podataka kao i opoziva danih pristanaka ili prigovora protiv određene upotrebe podataka molimo da nam se obratite neposredno preko kontakt podataka u našem impresumu

 

 

 1. Što je SSL-kodiranje?

  SSL je skrćenica za "Secure Socket Layer".
  Razvijen od strane poduzeća Netscape i RSA Data Security  SSL-protokol osigurava sigurnost osjetljivih podataka pri surfanju po internetu. Tako se npr. podaci o kreditnim karticama pri online kupovini prenose kodiranim putem. Time je osigurano da treći korisinici pri prijenosu podataka ne mogu pročitati ili zloupotrijebiti podatke. K tomu taj sistem kodiranja osigurava identitet web stranice.

  Sisitem SSL kodiranja koji dobro funkcionira osigurava apsolutnu sigurnost prijenosa podataka. Sadržaj poslanih  poruka teče kodiran kroz cijelu mrežu. K tome djelotvorni algoritmi provjeravaju njihovu potpunosti i stanje prije nego li stignu do primaoca. SSL  je u međuvremenu postao standard u browser kodiranju.

 2. Da li je plaćanje u web shopu sigurno?

  Sigurnost vaših podataka je naš najveći prioritet.
  Vaše podatke o plaćanju koristimo isključivo za izvršenje plaćanja naručene robe.
  Za prijenos osobnih podataka u procesu narudžbe i pri prijave korisimo SSL kodiranje.